Terugkeer Vertonghen in de maak? Begin echt te hunkeren naar België

Terugkeer Vertonghen in de maak? "Begin echt te hunkeren naar België"

20-12-2016 21:41

Volgens Ria Vertonghen, de moeder van Jan Vertonghen, verlangt de verdediger naar een terugkeer naar Nederland. De Rode Duivel speelt nu in Engeland voor Tottenham Hotspur, maar is van plan om binnen een aantal jaar 'naar huis' te komen.

Moeder Ria heeft veel contact met de oud-Ajacied. "Ik hoor hem betrekkelijk veel, ja", zo spreekt ze bij Studio Brussel. "Een keer of twee-drie in de week zeker. Waarover? Een update." Vertonghen vertelt regelmatig aan zijn moeder dat hij het thuisfront mist en dat hij van plan is om spoedig naar huis te komen. "Naar huis? We zullen zien", reageert moeder Ria. En wat betekent dan 'naar huis'? Is dat België? "Dat hangt er vanaf. Naar huis kan ook Amsterdam betekenen, denk ik. Zijn vriendin komt daar vandaan. Dat zou best kunnen."

Of Vertonghen dan ook weer bij Ajax komt spelen, is nog onduidelijk. Maar het bericht dat Vertonghen denkt aan een terugkeer naar Amsterdam, is noemenswaardig genoeg. Het contract van de verdediger loopt nog door tot 2019, dus Ajax zal in ieder geval een transfersom moeten betalen. Vertonghen verliet de Amsterdammers in 2012 voor de Britse club. Daarvoor kwam de Rode Duivel uit voor Germinal Beerschot, waar hij op jonge leeftijd de jeugdopleiding verliet.

Update 21.41:
Dat Vertonghen België mist, werd duidelijk in Sport/Voetbalmagazine. "Ik voel dat ik meer en meer begin te hunkeren naar België", aldus de verdediger. "Ik ben al zo lang weg van familie en vrienden. Ze komen mij soms bezoeken in Engeland, maar dan heb je hoogstens een namiddag om kort af te spreken. Eens op een vrije dag spontaan bij een vriend langsgaan bijvoorbeeld, dat kan ik hier in Londen niet. En familiefeesten moet ik bijna allemaal missen", vertelt Vertonghen.