White Star Brussels dreigt met competitieboycot: Al vier jaar geviseerd

White Star Brussels dreigt met competitieboycot: "Al vier jaar geviseerd"

19-12-2016 15:50

Het is White Star Brussels menens om zijn naam te zuiveren. De Brusselse club dreigt ermee om een competitieboycot in januari te plegen, indien de club niet terug in zijn rechten wordt hersteld en de met forfait verloren wedstrijd van vorige week niet mag inhalen. Dat maakte het clubbestuur bekend op een persconferentie in het Edmond Machtensstadion.

Vorige week kreeg de club van John Bico nog te horen dat het geschorst was voor alle sportactiviteiten. Dankzij die maatregel mochten zowel het eerste elftal, de beloften als de jeugdteams dit weekend niet in actie komen. White Star werd geschorst wegens een openstaande schuld. Het zou gaan om een achterstallige betaling van 6000 euro aan transportkosten aan voormalig speler Leandro Zorbo. De club betwist dit echter en kan naar eigen zeggen betalingsbewijzen voorleggen.

De manager van White Star Brussels, John Bico, beet stevig van zich af op de persconferentie. "We eisen excuses van de Belgische bond, al minstens voor onze jeugdspelers en trainers, die hier ook de dupe van zijn. Dit hele verhaal is een mooi voorbeeld van de manier waarop we al vier jaar geviseerd worden, omdat we een beetje anders zijn dan de andere clubs", besloot Bico.