Sonck neemt Bruggeling op de korrel: ''Dit kan bij de profs niet meer''

Sonck neemt Bruggeling op de korrel: ''Dit kan bij de profs niet meer''

18-12-2016 23:48

Club Brugge veroverde de leidersplaats dankzij een mooie 5-1 zege tegen KV Kortrijk. Blauw-Zwart had weinig te duchten van de bezoekers en Michel Preud'homme maakte van de gelegenheid gebruiken om wat wisselsspelers speeltijd te gunnen. Niet elke invaller maakte echter indruk.

Boli Bolingoli verving José Izquierdo en mocht zich 25 minuten bewijzen aan de coach. Bolingoli overtuigde niet. Wesley Sonck gaf op Twitter zijn duidelijke mening over de neef van Romelu en Jordan Lukaku. "Kan er iemand aan Bolingoli eens zeggen je bij de jeugd wel zomaar je man kon voorbijlopen, maar dat dat bij de profs niet meer lukt?", luidt de felle kritiek van de analist.

De nog altijd pas 21-jarige Bolingoli brak in het seizoen 2014/2015 op fraaie wijze door, maar heeft deze lijn niet door weten te trekken. Bolingoli is naar het tweede plan verdwenen en kreeg dit seizoen voornamelijk speeltijd door diverse blessures van de concurrentie. Nu iedereen fit is, is hij tweede keus. Zo was het al van 14 oktober geleden dat hij zijn opwachting mocht maken in de Jupiler Pro League. Maar volgens Sonck was dit dus geen succes.