Hanni en Dendoncker loodsen efficiënt Anderlecht makkelijk voorbij Eupen

18-12-2016 21:47

RSC Anderlecht heeft zondagavond makkelijk gewonnen tegen Eupen. Paars-wit won met 4-0 in het Constant Vanden Stockstadion. Sofiane Hanni en Leander Dendoncker scoorden allebei twee keer.

De thuisploeg nam het initiatief vanaf het eerste fluitsignaal. Een eerst poging van Hanni werd gered door Eupen-doelman Babacar Niasse. Bij een tweede uithaal van de Algerijn enkele minuten later was het wel raak. De 1-0 op het scorebord gaf vertrouwen aan de troepen van René Weiler. Na amper twintig minuten stond Eupen al twee doelpunten in het krijt.

De bezoekers kregen een corner niet weggewerkt. Leander Dendoncker was er als de kippen bij om het leer hard binnen te knallen. Anderlecht vertikte de wedstrijd helemaal te beslissen voor de pauze. Lukasz Teodorczyk, Bram Nuytinck en Youri Tielemans kregen de bal niet tussen de palen.

De tweede helft had minder om het lijf in het Constant Vanden Stockstadion. Paars-wit controleerde de partij en probeerde bij momenten het publiek te verwennen. Leander Dendoncker maakte na een kwartier in de tweede helft zijn tweede van de avond met een knap afstandschot vanop de rand van de zestien.

De wedstrijd bloedde dood. Eupen vond niet meer de kracht en de motivatie om Anderlecht iets in de weg te leggen. In de absolute slotfase legde Hanni de 4-0 eindcijfers vast met een knappe lob na slecht wegwerken van Niasse. Dankzij deze overwinning springt Anderlecht over KV Oostende en Charleroi naar de derde plaats in de Jupiler Pro League op twee punten van leider Club Brugge.