Engels heeft vijand rondlopen in Engeland: 'Die ****, ik blijf kwaad'

Engels heeft vijand rondlopen in Engeland: 'Die ****, ik blijf kwaad'

18-12-2016 07:36

Björn Engels leed in de eerste CL-wedstrijd van Club Brugge een pijnlijke blessure op. Leicester-aanvaller Islam Slimani duwde de verdediger in de richting van Ludovic Butelle, waarna beide spelers in een botsing terechtkwamen. Een actie die kwaad bloed zette bij Engels.

"Die *****. Ik heb de beelden inmiddels honderd keer bekeken en ik blijf kwaad", vertelt hij in Fan. "Iemand een duw geven uit frustratie, dat kan gebeuren. Maar op de beelden zie ik hem kijken. Net wanneer Ludovic Butelle uitkomt, duwt hij me. Alsof hij me heel bewust wilde pijn doen. En dan gebaren alsof hij niets heeft gedaan. Ik kan dat niet plaatsen."

"Zelfs wanneer ik op de grond zat, kermend van de pijn, is hij niet meer naar me toe gekomen. Slimani moet ook hebben gezien dat er iets aan de hand was. Niet het minste medeleven tonen, noch in de wedstrijd, noch achteraf, dat vind ik echt triest. Terwijl Danny Drinkwater er wel mee inzat. Die vroeg hoe ik me voelde, stelde me vragen. Maar Slimani dus niet."

Terwijl Engels in de blessuremand lag, kon Slimani wel scoren voor Leicester City. "Gary Lineker; Leicester-fan, tweet erover. Dat heeft hij geweten. Nogal wat Club-fans zijn Lineker beginnen te bestoken met tweets over die Slimani. Like", aldus Engels.

Geen revanche
Ook de spelers van Club konden de actie van Slimani niet appreciëren. Enkelen waren belust op revanche. "De jongens spelen in Leicester hun CL-wedstrijd. Mijn goede vriend Slimani is er wegens een blessure niet bij. Dat vind ik wel jammer."

"Ik had het wel eens willen zien. 'Dens' (Stefani Denswil, red.) zou de eerste geweest zijn om hem even te 'knippen', als dat nodig was gebleken. Ook Ricardo van Rhijn en Timmy Simons hadden aangegeven dat ze hem niet zouden ontzien. Dat noem ik nu solidariteit", besluit Engels, die zondag mogelijk zijn comeback maakt tegen KV Kortrijk.