Vanhaezebrouck niet mals: Ik stel me vragen bij de mentale scherpte

Vanhaezebrouck niet mals: "Ik stel me vragen bij de mentale scherpte"

17-12-2016 23:50

AA Gent heeft zaterdag een pijnlijke nederlaag geleden. Bij STVV verloor het met 3-1 van STVV. Na de nederlaag op Stayen baalde Hein Vanhaezebrouck bij de micro van Sporza.

"De eerste helft was heel matig van beide kanten. Er waren veel duels, waarin Sint-Truiden iets scherper was. Toch hadden wij de beste kans voor de rust", aldus Vanhaezebrouck.

Meteen na de rust scoorde STVV snel twee keer. "Tijdens de rust verwittigde ik mijn jongens dat ze een tandje moesten bijsteken en hun focus moesten bewaren. Maar als je dan na twee minuten al 2-0 achterstaat door dekkingsfouten, dan stel ik mij vragen bij de mentale scherpte. De afwezigheden en het zware programma speelden mee, maar daar verschuil ik mij niet graag achter. Het was gewoon te weinig.

"We hebben geen mannen met ervaring en leiderschap die de koelte bewaren en de ploeg een impuls kunnen geven. Dat is een probleem op verplaatsing. Neto en Asare zijn er niet en er staan geen anderen op. Je moet het tonen in de wedstrijd en niet in de pers beweren dat je een leider bent", luidde het streng.

Vanhaezebrouck sloot af met een positieve noot. "Ik zag één groot lichtpunt. Esiti was voor mij Man van de Match. Hij was de grote meneer op het middenveld en nam zijn ploeg op sleeptouw, maar werd te weinig gevolgd. Een nieuwkomer die blijk geeft van kwaliteit, ook dat nemen we mee."