Stanciu is dankbaar: ''Hoop dat ik hem nooit zal teleurstellen''

Stanciu is dankbaar: ''Hoop dat ik hem nooit zal teleurstellen''

17-12-2016 15:16
1

Anderlecht betaalde deze zomer liefst 10 miljoen euro aan Steaua Boekarest om Nicolae Stanciu over te nemen. Stanciu werd zo de duurste transfer uit de clubgeschiedenis. De Roemeen kende een moeilijke start, maar heeft altijd vertrouwen gevoeld van coach René Weiler. Hij is de Zwitser daar dankbaar voor.

Zelfs in de slechtste periode bleef Weiler de aanvallende middenvelder steunen. "De trainer is belangrijk voor mij. Terwijl iedereen slechte dingen over me zei en schreef, kwam hij naar me toe en zei: 'Forget the bad things.' Luister er niet naar. Blijf trainen, behoud je focus, en dan komt het wel goed. Hij heeft me altijd in de ploeg laten staan. Dat was voor mij belangrijk'', zegt Stanciu in Het Laatste Nieuws.

Stanciu hoopt het vetrouwen terug te betalen via goede prestaties. ''Ik voelde dat hij vertrouwen in me had en heeft. Ik hoop dat ik hem nooit zal teleurstellen. Ik wil zijn vertrouwen niet beschamen." De recordaankoop van paars-wit speelde tot op heden twintig duels voor Anderlecht, waarin hij goed was voor vijf treffers en vier assists.