Smaakmaker uit Jupiler Pro League bekent: 'Club Brugge heeft mij gebeld'

Smaakmaker uit Jupiler Pro League bekent: 'Club Brugge heeft mij gebeld'

16-12-2016 11:00

In de Jupiler Pro League zijn we dit seizoen getuige van een bijzondere verrijzenis. De 32-jarige Franck Berrier komt eindelijk terug aan de oppervlakte bij KV Oostende. De Fransman leek jaren geleden al voorbestemd voor een Belgische topclub, maar zijn carrière verliep met pieken en dalen.

Het was Zulte Waregem dat Berrier in 2008 ontdekte, het haalde de spelmaker weg bij AS Cannes. Berrier overtuigde niet in zijn eerste wedstrijden, maar werd al snel de dirigent van de ploeg. De ploegen stonden al snel in de rij voor hem.

"Na mijn eerste uitstekende periode bij Zulte Waregem had ik de topclubs voor het uitkiezen. Ik kon naar Borussia Dortmund, AZ en FC Twente - toch geen slechte ploegen, hé? Toen werkte ik niet zo hard als ik vandaag doe en gaf ik onbewust een nonchalante, arrogante indruk, maar ik prestéérde wel. Alleen kwam toen die blessure en was de interesse bekoeld. Aanvankelijk belde Club Brugge nog wel, maar uiteindelijk was enkel Standard concreet", verklapt Berrier in Het Laatste Nieuws.

De keuze voor Standard was duidelijk niet de juiste, want Berrier liet er nauwelijks iets zien. "Bij Standard ben ik nooit mezelf geweest. Pas sinds ik in Oostende zit, ben ik fysiek opnieuw top."