Club Brugge en Anderlecht kunnen weer hopen op de komst van Lombaerts

Club Brugge en Anderlecht kunnen weer hopen op de komst van Lombaerts

16-12-2016 07:10

Nicolas Lombaerts aast op een vertrek bij Zenit Sint-Petersburg. De verdediger is de bank beu en wil graag nieuwe lucht opsnuiven. Als dat niet in de wintertransferperiode kan, ten laatste de komende zomer.

Lombaerts kreeg afgelopen week nog speelminuten tegen AZ. Daarin kon de verdediger overtuigen. Was het ook zijn laatste wedstrijd voor de club? "Het kan, maar ik weet het niet. Ik heb met de voorzitter gesproken over mijn situatie, maar die was niet echt meegaand", vertelt hij in Het Laatste Nieuws.

De voorzitter is niet van plan om Lombaerts zomaar te laten gaan. "Dit is niet leuk voor mij. Dat ze mij na zo'n staat van dienst dan toch een mooi afscheid gunnen. Stel dat ik nog moet blijven tot aan het einde van mijn contract (tot juni 2018, red.) en het aan dit ritme doorgaat ... Dan ga ik de club toch met een slecht gevoel verlaten."

Een winters vertrek lijkt moeilijk te gaan worden. Maar Lombaerts is wel duidelijk: hij aast op een transfer. "Ja. Deze winter of in de zomer. Er is maar drie maanden competitie meer in Rusland. Als ik in de zomer kan vertrekken, zal ik ook content zijn. Dan zit ik er tien jaar, dat zou mooi zijn", besluit hij.