'Strijd om belofteninternational barst los, Anderlecht en Club volgen verdediger'

'Strijd om belofteninternational barst los, Anderlecht en Club volgen verdediger'

16-12-2016 06:49
2

Een terugkeer van Senna Miangue naar België ligt in de pijplijn. De jonge verdediger mag (tijdelijk) vertrekken bij Internazionale. Heel wat Belgische clubs, waaronder RSCA en Club Brugge, willen hem graag overnemen.

Het Laatste Nieuws meldt dat er zo'n viertal Belgische clubs de situatie van Miangue opvolgen. Het gaat om Anderlecht, Club Brugge, Standard en KV Oostende. Internazionale liet aan makelaar Gunter Thiebaut weten dat Miangue mag uitgeleend worden. Eén van de bovengenoemde clubs is een mogelijke bestemming.

Internazionale lijkt echter niet van plan om hem definitief te laten gaan. De Italiaanse club wil namelijk een dure aankoopoptie in de huurovereenkomst van Miangue zetten. Naast Belgische interesse zijn ook het Italiaanse Genoa en Cagliari geïnteresseerd in de diensten van Miangue.

Miangue is een verdediger die zowel in het centrum als op links kan spelen. Hij werd opgeleid bij Germinal Beerschot en vertrok op jonge leeftijd naar Internazionale. Onder Frank de Boer kwam Miangue geregeld in actie, maar sinds zijn ontslag zit de verdediger vaker dan hem lief is op de bank.