'Scouts zakken massaal naar de Oostkantons af om trio te bewonderen'

'Scouts zakken massaal naar de Oostkantons af om trio te bewonderen'

15-12-2016 11:39

AS Eupen zorgt als promovendus voor de nodige verrassingen. De Panda's kwalificeerden zich ten koste van KV Kortrijk (4-0) op knappe wijze voor de halve finale van de Beker van België en doen het met plaats twaalf ook goed in de Jupiler Pro League. Dat blijf niet onopgemerkt.

Eupen heeft een zeer nauw samenwerkingsverband met de Aspire Academy uit Qatar, waardoor de club uit de Oostkantons de beschikking heeft over Afrikaanse spelers met veel talent. De scouts weten daarom inmiddels ook de weg naar het Stadion am Kehrweg te vinden. Volgens Het Nieuwsblad zit er een grote hoeveelheid scouts op de tribune om drie uitblinkers nader te beoordelen.

Henry Onyekuru is de grootste smaakmaker bij Eupen. De 19-jarige Nigeriaan is met zijn dribbels ongrijpbaar en wekte al interesse van zowel Anderlecht als buitenlandse ploegen. Eric Ocansey en Jean Thierry Lazare zouden inmiddels ook al nauwlettend worden gevolgd. Eupen heeft echter al zeer duidelijk laten verstaan dat er niemand mag vertrekken in januari.