OFFICIEEL: Club Brugge neemt met miljoenendeal afscheid van overbodige spits

OFFICIEEL: Club Brugge neemt met miljoenendeal afscheid van overbodige spits

15-12-2016 10:40
2

Nicolas Castillo staat niet langer onder contract bij Club Brugge. De Chileense spits vertrekt naar het Mexicaanse Pumas, dat de miljoenentransfer woensdagnacht officieel bevestigde via de officiële kanalen.

Club Brugge betaalde in januari 2014 liefst drie miljoen euro aan het Chileense Universidad Catolica om Castillo over te nemen. De transfer werd echter geen succes. Castillo wist nooit een vaste basisplaats te veroveren. Castillo kwam in totaal tot 39 optredens voor Blauw-Zwart, waarin hij 13 keer trefzeker was. Ondertussen werd hij verhuurd aan FSV Mainz 05 en Frosinone, maar daar kwam hij nauwelijks aan spelen toe. Pas tijdens twee uitleenbeurten bij zijn oude club Universidad Catolica begon de 23-jarige Castillo weer aan de lopende band te scoren.

UNAM Pumas raakte overtuigd van zijn kwaliteiten en legt naar verluidt 4 miljoen euro op tafel voor de vijfvoudig international. Volgens Het Nieuwsblad ontvangt Club Brugge liefst 85 procent van de transfersom. Radio ADN spreekt echter van 75 procent voor Club en 25 procent voor Universidad Catolica. Club Brugge krijgt hoe dan ook een mooi bedrag, waarmee zijn transfersom uit 2014 gerecupereerd wordt.