Vanhaezebrouck baalt: We missen een patron achterin

Vanhaezebrouck baalt: "We missen een patron achterin"

15-12-2016 07:35

KAA Gent domineerde woensdag tegen KV Oostende, maar het is de Kustploeg die naar de halve finale van de Croky Cup gaat. De Buffalo's creëerden veel kansen, maar één onoplettendheid volstond voor een tegendoelpunt. Trainer Hein Vanhaezebrouck baalde als een stekker.

"Iemand hierboven heeft het duidelijk op ons gemunt", citeerde Het Nieuwsblad hem. "We creëren kansen en dwingen zelfs een penalty af, maar laten het dan zelf liggen. Didier Ovono keept ook wel een wereldmatch. Ik denk dat ze bij Oostende al twijfelen of ze Silvio Proto straks wel terug in de goal moeten zetten."

Maar Gent gaf het ook zelf wel weg. "Oostende heeft zeventig minuten lang niks getoond en maakt de winning goal door een onoplettendheid bij ons. Daaraan zie je dat we achterin een patron missen. Dit is het verhaal van ons seizoen. We speelden al veel goeie matchen waarin we te weinig werden beloond."

Daarnaast was de Gentse coach niet akkoord met het tweede geel voor Dejaegere. "Die was goedkoop. Als je geen geel geeft voor Milic bij de penalty, dan is het evenmin geel voor Dejaegere. Je kan zeggen dat Lardot onder de indruk was van de thuisfans, maar er waren er amper."