'Mertens mag binnenkort nieuwe aanvaller bedienen: deal van achttien miljoen euro'

'Mertens mag binnenkort nieuwe aanvaller bedienen: deal van achttien miljoen euro'

14-12-2016 08:40

SSC Napoli hoopt op korte termijn Leonardo Pavoletti te kunnen presenteren als nieuwste aanwinst. De spits van Genoa moet in Napels gaan dienen als tijdelijke vervanger voor Arek Milik, die herstellende is van een blessure en waarschijnlijk in februari weer inzetbaar is.

Milik scheurde enkele maanden geleden een kruisband af en is sindsdien uit de roulatie. Napoli-voorzitter Aurelio De Laurentiis kondigde reeds aan dat Napoli tijdens de naderende transferwindow een extra spits wil toevoegen aan de selectie. Ook als Milik eenmaal fit is, moet de Serie A-grootmacht kunnen beschikken over meerdere topaanvallers, vindt de flamboyante preses.

De concurrent voor Milik en collega-spits Manolo Gabbiadini lijkt dus Pavoletti (28) te gaan worden, meldt Sky Italia dinsdagavond. Er zou al een akkoord liggen tussen Napoli en Genoa. De huidige nummer vier van de Serie A betaalt zo'n achttien miljoen euro voor de Italiaanse aanvaller, die tot dusverre 25 doelpunten maakte in 46 duels namens de formatie uit Genua. Dries Mertens weet dus meteen aan wie hij binnenkort de ballen kwijt kan.