'Chileense voorzitter bevestigt: transfer van Castillo in kannen en kruiken'

'Chileense voorzitter bevestigt: transfer van Castillo in kannen en kruiken'

dinsdag 13 december 2016 om 19:45

De transfer van Nicolas Castillo naar het Mexicaanse Pumas lijkt in kannen en kruiken. Juan Tagle, de voorzitter van Universidad Católica, heeft aan de Chileense pers bevestigd dat Club Brugge op het punt staat een akkoord te bereiken met Pumas.

VoetbalPrimeur.be meldde maandagavond al dat Castillo in Mexico was aangekomen om zijn medische testen af te leggen. Als hij die doorstaat, zal hij een contract ondertekenen bij Pumas. "We waren verrast door zijn vertrek", vertelde Tagle aan El Grafico Chile. "Club Brugge vertelde ons dat er onderhandelingen zijn met Pumas."

"Bovendien hebben de Mexicanen ons al gevraagd om Nicolas niet op de spelerslijst te zetten voor de Chili Cup." Castillo arriveerde in de zomer van 2014 in het Jan Breydelstadion. In zijn eerste seizoen verzamelde hij een pak speelminuten, maar nadien ging het bergaf met zijn prestaties.

De aanvaller werd uitgeleend aan FSV Mainz en Frosinone, maar kon ook daar niet overtuigen. Een terugkeer naar zijn jeugdliefde in Chili bracht wel beterschap. Castillo scoorde in 2016 namelijk 29 keer voor Catolica, dat hem huurde van Club. Pumas zou ongeveer 3,8 miljoen euro betalen voor de spits, maar Blauw-Zwart moet wel 25% van die som afstaan aan Catolica.

Lees ook: Club Brugge laat enfant terrible gaan: 'Aangekomen voor medische testen'

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws

'Chileense voorzitter bevestigt: transfer van Castillo in kannen en kruiken'