Al in zijn eerste week werd duidelijk dat hij te goed was voor Dessel

"Al in zijn eerste week werd duidelijk dat hij te goed was voor Dessel"

13-12-2016 14:15

Afgelopen weekend had coach Ivan Leko een verrassing in petto op het wedstrijdblad. Hij had een basisplaats voor Wolke Janssens voorzien. Laatstgenoemde nam deze basisplek met twee handen aan en bedankte de coach met het winnende doelpunt.

De 21-jarige spits werd op de leeftijd van vijftien jaar weggeplukt door de jeugdwerking van Racing Genk. Daar eindigde zijn verhaal echter in 2014 bij de beloften van de Limburgers. Bart Wilmssen, nu T2 bij Waasland-Beveren, haalde Janssens hierna naar Dessel, na een tip van de Genkse beloftencoach Domenico Olivieri.

"Al in zijn eerste week werd duidelijk dat hij te goed was voor een club als Dessel", zegt Wilmssen in Het Belang van Limburg. Na slechts één seizoen bij de Desselse club kan Janssens al de overstap maken naar de Nederlandse Eerste Divisie. Fortuna Sittard trekt aan de mouw van de jonge aanvaller. Maar Dessel weet Janssens nog een jaartje langer aan boord te houden. In mei van dit jaar zet Janssens de stap naar Sint Truiden. Op zijn eerste basisplaats was het dus wachten tot afgelopen weekend. Een basisplaats die de youngster met twee handen gegrepen heeft.