De Condé hoopt geschiedenis te schrijven na 'loting met mogelijkheden'

De Condé hoopt geschiedenis te schrijven na 'loting met mogelijkheden'

13-12-2016 12:15

Racing Genk kende van de drie Belgische clubs de meest gunstige loting voor de volgende ronde van de Europa League. De Limburgers nemen het in de 1/16e finales op tegen het Roemeense Astra Giurgiu. Genk ziet mogelijkheden om door te stoten.

Technisch directeur Dimitri de Condé vindt het 'geen topaffiche', maar ziet kansen om geschiedenis te schrijven. ''Er is ook een keerzijde aan die medaille. Ik ben ambitieus en ik zie mogelijkheden om misschien een ronde verder te geraken. Het zou in de geschiedenis van Genk de eerste keer kunnen zijn dat we de zestiende finales van de Europa League overleven. Laat in de volgende ronde dan maar een topper naar Genk afzakken'', zegt De Condé in Het Belang van Limburg.

Astra Giurgiu staat momenteel pas zevende in de Roemeense competitie, maar De Condé wil zich daar niet op focussen. ''In Europa hebben ze wel enkele spraakmakende resultaten geboekt. Het wordt nu wel belangrijk om de supporters in het stadion te krijgen. Daar gaan we met z'n allen keihard aan werken.'' Astra Giurgiu werd achter AS Roma tweede in Groep E, waardoor het Viktoria Plzen en Austria Wien achter zich hield.