Vandenbempt kroont Rode Duivel tot winnaar ''Gouden Bal van Extra Time''

Vandenbempt kroont Rode Duivel tot winnaar ''Gouden Bal van Extra Time''

13-12-2016 10:00

Cristiano Ronaldo ontvingt maandagavond voor de vierde keer in zijn loopbaan de Gouden Bal. Peter Vandenbempt is van mening dat Dries Mertens ook een prijs heeft verdiend en de analist riep deze dan ook in het leven tijdens de uitzending van Extra Time.

"Ik heb vanmorgen een andere trofee bedacht: de andere Gouden Bal van Extra Time'', begon hij de 'uitreiking'. "Hij is anders dan de Gouden Bal van Ronaldo: er zijn minder stemgerechtigden, namelijk alleen ikzelf. En alle voetballers kunnen de prijs winnen, behalve Ronaldo en Messi."

Vandenbempt riep Mertens, die dit weekend een hattrick scoorde voor Napoli, vervolgens tot winnaar uit. "Ik heb de prijs deze keer aan Dries Mertens gegeven, want hij heeft een fenomenale week achter de rug. Tegen Cagliari was hij zondag de roerganger. Hij is met elk doelpunt nog even blij en voetbalt gewoon graag."

De man van de radio is sowieso onder de indruk van de Rode Duivel. "Zijn cijfers zijn toch redelijk fenomenaal. Hij zit aan 10 doelpunten en 7 assists in 20 wedstrijden. Hij stond dit seizoen al 8 keer in de basis in de Serie A, vorig jaar was dat maar 6 keer. Hij maakt dus progressie, al heeft het ook een beetje te maken met de blessure van Milik. Maar hij verkeert in bloedvorm."