'Twee Belgische ploegen strijden om handtekening van Stijn De Smet'

'Twee Belgische ploegen strijden om handtekening van Stijn De Smet'

13-12-2016 10:00
1

Stijn De Smet lijkt af te stevenen op een wintertransfer, want bij KV Kortrijk komt hij nog nauwelijks aan bod. Dat lijkt nu een gouden opportuniteit te worden voor Westerlo, maar zij zijn niet de enige geïnteresseerde.

Het Nieuwsblad heeft namelijk vernomen dat De Smet voor deze winter al twee mogelijkheden heeft. Naast Westerlo zou ook Roeselare, de revelatie in Eerste Klasse B, interesse hebben. De manager van De Smet wil echter nog niet reageren op een mogelijke transfer. Volgens hem heeft De Smet bij KV Kortrijk nog niet te horen gekregen dat hij moet vertrekken in januari. Zolang dat gesprek er niet komt neemt hij aan dat De Smet het seizoen gewoon volmaakt bij de Kerels.

De Smet speelde in het seizoen 2011/2012 al eens bij Westerlo, toen nog op huurbasis. Hij was toen eigendom van AA Gent. Een onverdeeld succes was die uitleenbeurt evenwel niet, want De Smet kon in dat seizoen geen enkel doelpunt scoren. Toch wil Westerlo het nu opnieuw proberen met de 31-jarige aanvallende middenvelder.