Emotionele prijs: overleden Chapecoense-held verkozen tot speler van het jaar

Emotionele prijs: overleden Chapecoense-held verkozen tot speler van het jaar

13-12-2016 07:45

De overleden doelman Danilo van Chapecoense is in Brazilië postuum uitgeroepen tot speler van het jaar. Hij ontving liefst 48 procent van de stemmen die online werden uitgebracht.

Een groot deel van de selectie van de Braziliaanse club kwam om bij de vliegramp in Colombia, terwijl de spelers op weg waren naar Medellin. Daar zou de eerste wedstrijd in het finale-tweeluik van de Copa Sudamericana plaatsvinden tegen Atletico Nacional. Chapecoense kreeg als fraai eerbetoon de prijs alsnog en rouwt om de overledenen.

Doelman Danilo van 'Chape' had met een belangrijke redding in de halve finale tegen San Lorenzo een groot aandeel in het bereiken van de eindstrijd. Danilo werd aanvankelijk nog onder het puin van het gecrashte vliegtuig vandaan gehaald, maar overleed later aan zijn verwondingen in het ziekenhuis.

De moeder van de overleden keeper mocht de award in ontvangst nemen. "Ik wil namens Chapecoense iedereen bedanken voor hun medeleven en gebeden. Dat de toekomstige Chapecoense-strijders net zo mogen zijn als de strijders die we helaas verloren zijn."