Vardy zat ei zo na bij RB Leipzig: Ze vonden hem te oud

Vardy zat ei zo na bij RB Leipzig: "Ze vonden hem te oud"

12-12-2016 21:26

Het had weinig gescheeld of Jamie Vardy had niet bij Leicester City, maar RB Leipzig gespeeld. Ralf Rangnick, technisch manager van de Duitse sensatie, kon de spits twee jaar geleden halen.

Rangnick liet die kans echter lopen, toen Vardy nog een relatief anonieme speler was van het net naar de Premier League gepromoveerde Leicester. De Engelsman sprak met Leipzig, maar de transfer ging niet door vanwege zijn toenmalige leeftijd (27).

"Ik werd al drie jaar benaderd door een Engelse zaakwaarnemer, die zei: Ik heb voor jou een speler die perfect bij jullie voetbal past. Hij is alleen wat te oud misschien", vertelt Rangnick aan Blick. "Het ging om Jamie Vardy. Hij was inderdaad te oud voor ons, dus we haalden hem niet. Maar hij had qua spel perfect bij ons gepast."

Inmiddels is Leicester kampioen van Engeland door een fenomenaal seizoen van Vardy en is Leipzig de trotse nummer twee van de Bundesliga. Rangnick: "Of wij Leicester achterna kunnen? Ik denk niet dat het realistisch is dat wij dit jaar kampioen worden. Normaliter wordt het Bayern München."