De oude rotten die West Ham uitschakelden versus de jonkies van Genk

De oude rotten die West Ham uitschakelden versus de jonkies van Genk

12-12-2016 14:02

Genk kreeg geen al te sprankelende naam in de Europa League. De Limburgers werden uitgeloot tegen Astra Giurgiu, een tegenstander die zeker niet onderschat mag worden.

Voor de Roemeense club is het de eerste keer dat het uitkomt tegen een Belgische ploeg. Astra Giurgiu werd afgelopen seizoen verrassend kampioen in Roemenië. Momenteel staat het echter pas op een zevende plek in de competitie. De Europa League gaat duidelijk voor, want daarin kon het al successen boeken. 

In een poule met AS Roma, Viktoria Plzen en Austria Wien eindigde het op de tweede plek. Het wist acht punten te sprokkelen in de poulefase. Champions League zat er niet in, daarvoor werd het in de kwalificatierondes uitgeschakeld door FC Kopenhagen. Maar in de weg naar de Europa League schakelde het zélf West Ham United uit.

Oude bekende en oude spelers
Bij de Roemeense ploeg speelt er één oude bekende van het Belgische voetbal. Dennis Alibec, ex-spits van KV Mechelen, komt momenteel uit voor de club. Voor doelpunten rekent men nog steeds op de 34-jarige veteraan Daniel Niculae.

De ploeg zit bol van de ervaring, met onder meer Geraldo Alves (ex-Steau Boekarest, 36), Cristian Sapunaru (ex-Porto, 32), Florin Lovin (ex-SV Mattersburg, 34), Filipe Teixeira (ex-West Brom, 36) en Niculae (ex-Monaco en Auxerre, 34). Tegen de jonkies van Genk belooft het een leuke strijd te worden.