DE VIJF: Aantrekkelijke transfer-opties die Genk best in de gaten houdt

DE VIJF: Aantrekkelijke transfer-opties die Genk best in de gaten houdt

12-12-2016 11:00
0

We zijn alweer in december aanbeland, wat in voetbaltermen wil zeggen dat een nieuwe transfermercato zich aandient. Om onze Belgische topclubs te helpen, zet VoetbalPrimeur.be het eigen scoutingsapparaat in om buitenkansjes op te sporen. Vandaag: vijf mogelijke versterkingen voor KRC Genk.

Bryan Dabo (Saint-Etienne)
Dat Wilfred Ndidi volgend seizoen niet meer in het blauw-witte truitje te bewonderen zal zijn, staat quasi helemaal vast. De Nigeriaan maakte zoveel indruk de voorbije maanden dat de Europese clubs in de lijn staan. Als opvolger zou Genk in Frankrijk kunnen gaan kijken. Bij Saint-Etienne loopt met de 24-jarige Dabo een speler met een gelijkaardig profiel rond.

Tot vorig seizoen maakte de Fransman indruk bij Montpellier, waar hij uitstekend verdedigend werk combineerde met offensieve impulsen. Saint-Etienne klopte aan, maar daar schippert Dabo tussen basis en bank. Dat biedt kansen voor Genk.

Lovre Kalinic (Hajduk Split)
Een nieuwe doelman, het lijkt wel of elke Belgische topclub dat kan gebruiken momenteel. Voor Genk is dat niet anders. Marco Bizot doet het nochtans niet slecht, maar echt geliefd is de Nederlander nu ook weer niet in de Luminus Arena. Bovendien loopt hij komende zomer uit zijn contract.

De Kroaat Kalinic zou op papier alvast een uitstekende vervanger zijn. De doelwachter is al jarenlang eerste keuze bij Hajduk Split, waarmee hij ook Europese ervaring heeft opgebouwd. Daarnaast kwam Kalinic ook al zes keer uit voor zijn nationale elftal. Niet toevallig azen ook RSC Anderlecht en AA Gent op hem.

Jean-Thierry Lazare (KAS Eupen)
Clubs die op zoek zijn naar jonge, talentvolle voetballers zijn aan de Kehrweg aan het juiste adres. Stille kracht op het middenveld is de achttienjarige Jean-Thierry Lazare Amani, maar zeg gerust Lazare. De Ivoriaan is de metronoom van het elftal: hij bepaalt het tempo en verdeelt het spel vanuit zijn centrale rol.

Op technisch vlak hoeft Lazare, net als de meerderheid van zijn Eupen-collega’s trouwens, geen echte stappen meer te zetten. Er kan natuurlijk nog heel wat bijgeslepen worden, maar het métier waarmee de tiener nu al voetbalt is opvallend. Bovendien etaleerde hij ook al meermaals dat hij een uitstekend schot in de benen heeft.

Clinton Mata (Sporting Charleroi)
Veel introductie heeft Mata hoogstwaarschijnlijk niet meer nodig. De Angolese Belg speelt, met dank aan enkele tactische aanpassingen van trainer Felice Mazzu, de pannen van het dak dit seizoen. Mata heeft alles wat de moderne rechtsback nodig heeft: techniek, snelheid, uithoudingsvermogen en een goede ingesteldheid.

Als omgevormde aanvaller verwacht je dat er positioneel wel eens problemen kunnen opduiken, maar ook op dat vlak staat Mata sterk. Het is dan ook niet verwonderlijk dat alle Belgische toppers achter hem aan zitten. Op de Genkse rechterflank zou de 24-jarige de strijd moeten aangaan met Timothy Castagne.

Nemanja Mihajlovic (Partizan Belgrado)
De laatste jaren heeft Genk een enorme reputatie opgebouwd in het opleiden van toptalenten. Dat weten ze ook in Servië wel, denk maar aan de passage van Sergej Milinkovic-Savic. Bij topclub Partizan loopt momenteel een nieuw goudhaantje rond in de persoon van Mihajlovic, die in januari 21 jaar wordt.

De flankspeler staat bij verschillende clubs uit de grote Europese competities genoteerd als een technicus met een stevige versnelling. Ook Anderlecht werd enige tijd geleden al in verband gebracht met hem. Aan zijn statistieken moet Mihajlovic wel nog wat werken: vorig seizoen vijf competitiegoals, deze jaargang slechts twee voorlopig. In Genk kan dat opgevijzeld worden.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie