Antwerp schiet weinig op met gelijkspel tegen Tubize

11-12-2016 17:50

Royal Antwerp FC blijft moeizaam draaien in de Eerste Klasse B. The Great Old bleef in eigen huis steken op een 1-1 gelijkspel tegen Tubize. Antwerp moet zo voor de vierde keer in de tweede periode tevreden zijn met een puntendeling.

Antwerp begon afwachtend en die houding werd gelijk afgestraft door Tubize, dat met aanvallend intenties aan de match begon. Megan Laurent schoot de bal al na negen minuten onhoudbaar binnen en de voorsprong was op dat moment zeker niet onverdiend. Antwerp moest achtervolgen en creeërde ook direct kansen. Joeri Dequevy schoot echter een meter over, terwijl een goede kopbal van William Owusu prima werd gestopt door doelman Quentin Beunardeau.

Kans op kans volgde, maar de gelijkmaker wilde niet vallen voor de thuisploeg. Zo haalde Tubize de bal na een scrimmage nog van de lijn af. De allergrootste mogelijkheid volgde echter in de blessuretijd van de eerste helft. Antwerp kreeg een strafschop na een handsbal van de bezoekers. Dequevy ging achter de bal staan, maar moest zijn meerdere erkennen in Beunardeau. Zo bleef het 0-1 aan de rust.

Pech
Na de pauze verandere er weinig aan het spelbeeld. The Greal Old bleef op zoek gaan naar de 1-1. Pas een kwartier voor tijd kreeg de ploeg van Wim De Decker wat het verdiende. Owusu legde de bal af voor Fabien Camus, die Bernaudeau nu kansloos liet met een schitterende knal. Antwerp ging vervolgens vol voor de overwinning. Vleminckx raakte nog de onderkant van de lat vanuit een moeilijke hoek. Camus had evenmin het geluk aan zijn zijde, want een afgeweken vrije trap van zijn voet raakte ook het aluminium. Dit keer stond de paal in de weg.

Het bleef zodoende bij een 1-1 gelijkspel, waardoor Antwerp vijfde blijft in de stand, met 7 op 15 punten. Tubize heeft twee punten minder en is zesde.