Ramos wéér reddende Real-engel: winnende goal in blessuretijd tegen Depor

10-12-2016 22:52

Sergio Ramos heeft opnieuw zijn waarde bewezen voor Real Madrid. Zaterdagavond tekende de verdediger in de 92e minuut van het thuisduel met Deportivo La Coruna voor de winnende treffer: 3-2. Tot de 84e minuut stonden de gasten nog op voorsprong. Bij de gasten deed Ryan Babel overigens 82 minuten mee.

Deportivo-aanvaller Joselu leek er hoogstpersoonlijk voor te gaan zorgen dat Primera Division-koploper Real tegen puntenverlies aan zou lopen. Na de openingstreffer van Alvaro Morata in de vijftigste minuut scoorde Joselu twee keer. Dat deed de Spaanse spits in de 63e en de 65e minuut.

Real - dat voor het eerst in hele lange tijd aantrad zonder Gareth Bale, Cristiano Ronaldo en Karim Benzema - leeg door die dubbelslag af te stevenen op een domper, zeker aangezien concurrent FC Barcelona eerder op de dag wel gewonnen had (3-0 bij Osasuna). Invaller Mariano tekende in de 84e minuut echter voor gelijkmaker en in blessuretijd was het feest compleet. Met een rake kopbal bezorgde Ramos de Koninklijke drie punten. Een week geleden maakte de stopper ook al een belangrijke goal in de slotminuten, toen in Camp Nou tegen Barça.

Door de overwinning in extremis heeft Real - dat inmiddels 35 officiële duels op rij niet verloren heeft, een clubrecord - weer een voorsprong van zes punten op achtervolger Barça. Nummer drie Sevilla komt zondag in actie. Celta de Vigo is de tegenstander.