Rednic krijgt pak slaag bij debuut, KV Mechelen haalt uit

10-12-2016 22:19

KV Mechelen heeft zaterdag zijn eerste uitzege sinds eind augustus geboekt. Bij Moeskroen ging het met 1-4 winnen. Mircea Rednic beleefde zo dus een debuut als trainer van Les Hurlus om heel snel te vergeten.

Rednic nam deze week over van Glen De Boeck. Al wist bij Moeskroen niet iedereen dat. Op het wedstrijdblad stond nog altijd de naam van De Boeck als trainer van Les Hurlus.

In een aangename eerste helft kregen beide ploegen voldoende kansen. Toch was het wachten tot de 35e minuut alvorens de bank gebroken werd, maar daarna ging het snel. Eerst bracht Dimitris Kolovos de bezoekers op voorsprong. Drie minuten later zorgde Luka Stojanovic voor de 1-1. Weer drie minuten later zorgde Tim Matthys er listig voor dat KV Mechelen mocht gaan rusten met een voorsprong.

Na de rust bleef het op Le Cannonier aangenaam om te volgen. Uiteindelijk zou Aleksandar Bjelica twintig minuten voor het einde alle twijfel wegnemen. Op links kapte hij knap twee tegenstanders uit om vervolgens de bal gekruist onder de doelman te schuiven.

Na de 1-3 was het vat bij de thuisploeg af. Zelfs een rode kaart van bezoeker Ahmed El Messaoudi (twee keer geel) inspireerde Moeskroen niet. In de blessuretijd mocht Uros Vitas er met een strafschop nog 1-4 van maken.