Jonge aanvaller bedankt Leko met cruciaal doelpunt in Kortrijk

10-12-2016 21:51

Ivan Leko en Wolke Janssens gaan zaterdag vast en zeker goed slapen. De trainer van STVV dropte de jonge aanvaller tegen KV Kortrijk voor het eerst dit seizoen in de basis en dat loonde. Janssens scoorde in het Guldensporenstadion het enige doelpunt van de avond.

De 0-1 kwam al vroeg op het bord. Na een geweldige kans voor de thuisploeg sloeg STVV aan de andere kant genadeloos toe in de zesde minuut. Een attente Janssens tikte het leer tegen de touwen. Na de vroege openingsgoal eiste de thuisploeg de bal op, maar daar deed het weinig mee.

In de tweede helft kregen we hetzelfde spelbeeld als voor de rust te zien. Kortrijk had de bal, maar kreeg weinig klaar. STVV loerde op de counter. Goed een kwartier voor het einde moest Saadi voor de gelijkmaker zorgen, maar oog in oog met Pirard faalde de topschutter van KVK.

In het slot van de partij mocht Thanasis Papazoglou nog opdraven bij de thuisploeg, maar ook de Griek kon het tij niet keren. Door de nederlaag mag KV Kortrijk nu al Play-Off 1 vergeten. STVV van zijn kant hoeft niet langer degradatie te vrezen. Het telt nu vijf punten meer dan Moeskroen en Westerlo.