Twee goals van Lukaku kunnen grote crisis bij Everton niet voorkomen

10-12-2016 15:30

De zorgen worden met de week groter voor Everton. De club van Romelu Lukaku en Kevin Mirallas ging zaterdagmiddag met 3-2 onderuit bij Watford. Lukaku was op dreef op twee goals, maar die bleken desondanks niet genoeg voor een resultaat.

Het begon zo mooi voor Everton op Vicarage Road. Op aangeven van Gareth Barry maakte Romelu Lukaku er na zeventien minuten spelen 0-1 van. 'Big Rom' wist na vier competitieduels zonder treffer nog eens het net te vinden. In een rommelige eerste helft was het vervolgens Stefano Okaka die gelijk maakte. De ex-spits van Anderlecht bracht de stand weer in evenwicht met een schitterende hakbal.

Na een uur spelen kwam de thuisploeg van manager Walter Mazzari via verdediger Sebastian Prödl op voorsprong. Een paar minuten later werd het zelfs 3-1. Uit een corner van José Holebas kopte Okaka zijn tweede treffer binnen. Watford kreeg daarna kansen op een vierde treffer, maar Lukaku tekende vlak voor tijd voor de aansluitingstreffer en er volgden nog een paar spannende minuten. Heurelho Gomes voorkwam een derde treffer van de Rode Duivel en de gelijkmaker viel uiteindelijk niet meer. Kevin Mirallas werd na 71 minuten gewisseld door coach Ronald Koeman.

Everton blijft zo achter met een teleurstellende 2 op 15. Het is crisis bij The Toffees, want Everton won slechts één van de laatste elf duels in de Premier League te winnen. Everton heeft nu twintig punten uit vijftien duels. Watford heeft er dankzij de zege 21 en klimt dus over Everton heen. Ook onder meer Stoke City en Bournemouth kunnen Everton (9e) dit weekend passeren op de ranglijst.