Anderlecht als comeback kid, laat Club Brugge niet op voorsprong komen

Anderlecht als comeback kid, laat Club Brugge niet op voorsprong komen

10-12-2016 12:01

Of we zondag een mooie editie van RSC Anderlecht-Club Brugge te zien krijgen, valt nog even af te wachten, maar één statistiek in aanloop naar de topper is alvast heel opvallend. Als Club Brugge het eerste doelpunt zou maken in het Astridpark, komen we in een patstelling terecht.

Sporza rekende in aanloop naar de klassieker uit hoe ploegen presteren als ze het eerste doelpunt uit de wedstrijd scoren of binnen krijgen. Zowel paars-wit als Blauw-Zwart kunnen zich aan die statistieken optrekken. De bezoekers zijn er tot nu toe altijd in geslaagd om een voorsprong vast te houden, terwijl Anderlecht net het vaakst van een achterstand terugkomt.

Tien keer wist Club Brugge zich in de Jupiler Pro League al op een voorsprong te hijsen. Even vaak hielden de troepen van Michel Preud'homme die vast. Bij Anderlecht ligt dat percentage een stuk lager. De Brusselaars mochten wel al twaalf keer als eerste juichen, maar gingen na negentig minuten slechts negen keer met de drie punten lopen in die wedstrijden.

Comeback kids
Waar Anderlecht dan weer vertrouwen uit kan putten, zijn de duels waarin het op achterstand komt. Dat overkwam paars-wit al acht keer tot nu toe. Toch wisten ze in drie van die gevallen uiteindelijk nog te zegevieren. Club Brugge lukte dat in zeven wedstrijd amper één keer, tegen KAS Eupen. Dat belooft dus vuurwerk te geven als de West-Vlamingen zondag de openingstreffer zouden laten optekenen.