Genkse verdediger in mindere vorm: ''Vooral die 6-0 tegen Oostende was vreselijk''

Genkse verdediger in mindere vorm: ''Vooral die 6-0 tegen Oostende was vreselijk''

08-12-2016 14:30

Racing Genk zit in een mindere fase. Jakub Brabec heeft ook niet de beste weken achter de rug bij de Limburgers. De Tsjech wil er donderdagavond in het Europa League-duel met Sassuolo weer staan.

''Ik heb een paar ontgoochelende weken achter de rug'', erkende Brabec op de persconferentie. ''Vooral die 6-0 tegen Oostende was vreselijk. Maar goed, dat kan gebeuren in voetbal. Ik vind het positief dat ik mijn zinnen even heb kunnen verzetten. Weet je, als je drie matchen per week speelt, zit je tussendoor meer in de fitness dan dat je op het veld staat. Dat wreekt zich op termijn. Ik ben blij dat ik nu weer een aantal veldtrainingen heb kunnen afwerken. Hopelijk breken nu weer betere tijden aan'', zo noteerde Het Belang van Limburg.

Brabec wil tegen het Italiaanse Sassuolo weer vertrouwen opdoen. ''Ik hoop dat we ons tot groepswinnaar kunnen kronen. Dat zou meteen een boost zijn voor het vervolg van het seizoen. Vertrouwen is het sleutelwoord. Aan ons om dat tegen Sassuolo op te krikken'', besluit de verdediger.