Teleurstellend Club kan ook thuis tegen Kopenhagen geen punten sprokkelen

07-12-2016 22:35
1

Club Brugge is er tegen FC Kopenhagen niet in geslaagd zijn eerste punten te sprokkelen in de Champions League. Blauw-Zwart ging in het eigen Jan Breydelstadion met 0-2 onderuit. De experimentele ploeg van trainer Michel Preud’homme kon op geen enkel moment een vuist maken tegen de Denen.

De Belgische landskampioen begon nochtans het sterkst aan de wedstrijd. Rechtsachter Ricardo Van Rhijn knalde hard op de vuisten van de Deense doelman Robin Olsen. Enkele minuten later kreeg Club echter een eerste opdoffer te verwerken. Na een vrije trap kopte Thomas Delaney het leer via de ongelukkige Brandon Mechele in doel.

De teleurstelling in het Jan Breydelstadion was groot. Zeker toen Mathias Jorgensen na minder dan een kwartier de score al verdubbelde met een rake kopbal. Club werd opnieuw koud gepakt op een standaardsituatie. De veer leek toen al gebroken bij de thuisploeg. Enkel Lior Refaelov kon voor de rust nog eens dreigen met een slap schotje.

Na de pauze leek het erop dat Club niet meer geloofde in een goed resultaat. De landskampioen liet zich gewillig wegdrukken door Kopenhagen, dat de wedstrijd rustig controleerde. Via Andrija Pavlovic en Peter Ankersen kwamen de Denen zelfs nog dicht bij een derde doelpunt. Preud’homme probeerde in te grijpen en bracht Hans Vanaken, maar ook de rijzige middenvelder bracht geen beterschap.

Club neemt afscheid van de Champions League met een 0-2 thuisverlies tegen FC Kopenhagen. Blauw-zwart slaagde er dus niet in om punten te sprokkelen in Europa. De Bruggelingen blijven achter met 0 op 18.