Spelersrapport Club: Buis over bijna hele lijn voor dramatisch Blauw-Zwart

Spelersrapport Club: Buis over bijna hele lijn voor dramatisch Blauw-Zwart

07-12-2016 22:40

Club Brugge heeft de Champions Leaguecampagne niet al te best afgesloten. In eigen huis verloor het zonder enige kans van FC Kopenhagen. Vrijwel geen enkele speler kon overtuigen. VoetbalPrimeur.be maakte het spelersrapport.

Ludovic Butelle – 3
Zag er niet goed uit bij het tweede doelpunt van Kopenhagen. Leek de laatste weken steeds beter bezig te zijn, maar daar was woensdagavond niets van te merken. Ook communicatief liep het niet al te vlot met zijn ploegmaats.

Ricardo van Rhijn - 3,5
Aanvallende kwam de Nederlander - op één kans na - niet aan te pas. Wanneer hij toch naar voren ging, kwam de voorzet nooit aan. Verdedigend had de rechtsachter het ook bijzonder moeilijk tegen zijn directe tegenstander.

Brandon Mechele - 0
Een wedstrijd voor Mechele om snel te vergeten. Scoorde een pijnlijke owngoal en stond daarna te bibberen op zijn benen. Ging ook bij het tweede tegendoelpunt in de fout, wat zijn vertrouwen zeker geen goed deed. Verloor in de hele wedstrijd zowat elk duel tegen Andreas Cornelius.

Stefano Denswil - 5
Denswil werd niet geholpen door zijn ploegmaat centraal in de verdediging. Hij leek zich echter wel staande te kunnen houden. Deed amper iets fout, maar ook weinig goed. 

Dion Cools – 5
De jonge verdediger zit boordevol vertrouwen. Dat werd ook tegen Kopenhagen duidelijk. Was één van de enigen die niet ten onder ging. Werd echter niet geholpen door zijn ploegmaats, die hem amper een aanspeelpunt aanboden.

Claudemir – 2
De middenvelder blonk tegen zijn ex-ploeg uit met foute passen. Aanvallend kon hij amper iets bijdragen. Claudemir beleefde opnieuw een moeilijke partij in de Champions League. Het niveau van het Kampioenenbal lijkt toch net iets te hoog gegrepen voor hem.

Tomas Pina - 3
De Spanjaard werd gehaald om voor balvastheid te zorgen op de 6. Hij deed het tegenovergestelde tegen Kopenhagen. Kwam bijna zowat elk duel een seconde of meer te laat. Timmy Simons moet niet vrezen dat hij zijn basisplek zal verliezen na het zien van deze prestatie. Zakte in de tweede helft nog meer weg.

Lior Refaelov - 4,5
Kreeg een plekje op de nummer 10, maar had het moeilijk met de stugge Denen. In de eerste helft deed de Israëliër het nog naar behoren. Ondanks een sterk spelend Kopenhagen, had William Kvist - de directe tegenstander van Refaelov - geen makkelijke avond. Kwam er in de tweede helft echter helemaal niet meer aan te pas en werd terecht gewisseld.

Boli Bolingoli - 3
Het werd toch een lijdensweg voor Bolingoli, die nog eens een kans kreeg. Lopen deed de jonge Bolingoli genoeg, maar de tegenstand was net iets te sterk voor hem. Geraakte amper voorbij zijn man. Wanneer hij dat toch deed, bood niemand zich aan om de bal te krijgen.

Wesley - 5,5
Stond voorin helemaal alleen op een eiland. Kreeg dan ook weinig tot geen kansen om te scoren. De Braziliaan is duidelijk nog te groen achter de oren om de aanvalsleider van Club te worden.

Felipe Gedoz – 3
Na een goede start, zakte de Braziliaan helemaal in elkaar. De wil om nog iets van het duel te maken na de 0-2 achterstand leek er niet te zijn. Ging meermaals gewoon niet in duel. Zal Preud'homme ongetwijfeld niet overtuigd hebben om hem meer kansen te bieden.

Hans Vanaken - 4
Kwam er iets na het uur in voor Refaelov. Zorgde voor iets meer balvastheid, al kon hij de wedstrijd niet doen kantelen. Een goede Vanaken had Club Brugge duidelijk wel gemist tegen Kopenhagen.

Ruud Vormer - X