DE VIJF: Aantrekkelijke transfer-opties die Anderlecht best in de gaten houdt

DE VIJF: Aantrekkelijke transfer-opties die Anderlecht best in de gaten houdt

08-12-2016 11:00

We zijn alweer in december aanbeland, wat in voetbaltermen wil zeggen dat een nieuwe transfermercato zich aandient. Om onze Belgische topclubs te helpen, zet VoetbalPrimeur.be het eigen scoutingsapparaat in om buitenkansjes op te sporen. Vandaag: vijf mogelijke versterkingen voor RSC Anderlecht.

Ibrahim Amadou (Lille OSC, 23)
Met Youri Tielemans en Leander Dendoncker heeft Anderlecht twee goudhaantjes rondlopen op de centrale middenstrook. Beide jeugdproducten zijn nog jong, maar moeten bijna alles spelen omdat er amper alternatieven zijn. Stéphane Badji haalt immers niet het vereiste niveau.

Net over de landsgrens speelt een interessante kandidaat om het middenveld te versterken. De 23-jarige Amadou blonk uit bij AS Nancy en maakte in de zomer van 2015 de overstap naar Lille OSC. Ook daar werkte hij zich op tot vaste basiskracht. Een jongen die power en uithoudingsvermogen koppelt aan techniek.

Moussa Konaté (FC Sion, 23)
Ooit maakte deze Konaté indruk door vijf keer te scoren op de Olympische Spelen in London. Nadien moest de Senegalees even zoeken naar zijn weg in het profvoetbal, maar bij FC Sion kwam hij volledig tot ontbolstering. Sinds de zomer van 2014 vindt de aanvaller er blindelings de weg naar doel.

Als alternatief voor Lukasz Teodorczyk zou Konaté een uitstekende optie zijn. De Afrikaan is behoorlijk jong, kan nog progressie boeken en zal zich zeker schikken in een rol als doublure. Zeker omdat Anderlecht nog een druk programma te wachten staat, waardoor er zich ongetwijfeld kansen zullen aandienen.

Clinton Mata (Sporting Charleroi, 24)
Als Roberto Martinez je wil selecteren voor de Rode Duivels, dan weet je dat je tegen een bal kan trappen. Flankspeler Mata is één van dé sensaties uit de Jupiler Pro League 2016-2017. De Angolese Belg kwam bij Charleroi toe als rechtsvoor, maar doet het nu uitstekend op de rechtsbackpositie.

Zijn naam staat ongetwijfeld in alle scoutboekjes van de Belgische topclubs. Onlangs gaf Mata echter aan dat hij vooral droomt van de Premier League of de Bundesliga. Met zijn snelheid, technisch vernuft, fysieke capaciteiten én polyvalentie zou hij voor een club als Anderlecht alvast een gedroomde versterking zijn.

Henry Onyekuru (KAS Eupen, 19)
Qua ‘sensatie van het seizoen’-gehalte staat de dribbelkont van Eupen minstens op gelijke hoogte met Mata. Onyekuru is één van de vele Afrikaanse talenten die in de Oostkantons in het uitstalraam worden geplaatst. Dankzij zijn verschroeiende versnellingen wist hij tot op heden al acht keer raak te treffen.

Het doel van de Aspire Academy achter Eupen is om zo’n jongens naar een topclub te loodsen, dus zal de promovendus zeker bereid zijn om te onderhandelen. De Panda’s lieten wel al weten dat niemand, dus ook Onyekuru niet, zal vertrekken tijdens de winterstop. In de zomer zal de jacht dan officieel geopend worden.

Lasse Schöne (Ajax, 30)
Ongetwijfeld de bekendste naam in dit rijtje, wat ook logisch is gezien zijn leeftijd. Schöne, een type spelverdeler, voetbalt nu al ettelijke jaren in het rood-wit van Ajax. Bij de Amsterdammers maakte hij grote successen mee, maar tegenwoordig speelt hij niet langer de eerste viool in de Nederlandse hoofdstad.

Bij het huisvuil staat de Deen niet bepaald, zo verscheen hij dit seizoen al negen keer aan de aftrap van een Eredivisie-duel. Toch zou Anderlecht een mooie kans maken op wat extra ervaring, mocht het een poging wagen. Schöne loopt komende zomer namelijk uit zijn contract bij Ajax.