Club-youngsters verlaten Europese toneel ondanks bijzonder hoog puntentotaal

Club-youngsters verlaten Europese toneel ondanks bijzonder hoog puntentotaal

Gepubliceerd: woensdag 7 december 2016 om 17:54wo 07-12-2016 om 17:54

Dat de A-ploeg van Club Brugge Europees geëlimineerd is, weten we al even, maar nu moeten ook de beloften hun Europese avontuur stop zetten. De jongelingen van Club stonden er nochtans uitstekend voor in hun poule. Door een 0-3-nederlaag tegen FC Kopenhagen wippen de Denen in extremis echter nog over de Bruggelingen.

Het had nochtans helemaal anders kunnen lopen, want vooral in de eerste periode was Club eigenlijk heer en meester. Zo kreeg Joel Ito al vroeg een reuzekans, maar hij miste. Op het kwartier kwamen de bezoekers uit het niets op voorsprong na een corner. De West-Vlaamse youngsters waren echter niet aangeslagen. Er ontstonden heel wat hete standjes voor het doel van de Deense doelman, zonder resultaat.

Ook na de koffie begon Brugge sterk. Opnieuw sloeg Kopenhagen echter dodelijk toe: 0-2, totaal tegen de gang van het spel in. De troepen van Sven Vermant stond nu een aartsmoeilijke opdracht te wachten. De moed zakte dan ook wat in de schoenen, en toen de Deense kampioen er een kwartier voor het einde nog een derde bij prikte vanop de stip, ging het licht helemaal uit. Club verliest dus en ziet Kopenhagen in extremis naar plek twee springen. Beide ploegen hebben evenveel punten, maar de Denen presteerden beter in de onderlinge duels.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Welk gevoel overheerst bij jou?

(169 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws