Saviour kon het, maar nu is het al 10 wedstrijden op rij niet meer gelukt

Saviour kon het, maar nu is het al 10 wedstrijden op rij niet meer gelukt

07-12-2016 16:47

SK Lierse is bezig aan een opvallend rijtje. De Kempenaars kregen de afgelopen tien wedstrijden geen enkel doelpunt tegen in de eerste helft. Het laatste tegendoelpunt in de eerste 45 minuten dateert al van 2 oktober toen Godwin Saviour na 24 minuten doelman Vanhamel versloeg.

De Nigeriaanse spits van Roeselare was dus de laatste tegenstander die de netten bol kon zetten tegen Lierse SK in de eerste periode. Sinds dat doelpunt slaagde hier geen enkele speler nog in om Vanhamel voor de rust te grazen te nemen.

Thuis tegen Antwerp en Union werd telkens de hele wedstrijd de nul gehouden, ook tegen Cercle Brugge, Leuven en Tubize incasseerde doelman Van Hamel geen tegendoelpunt. In de andere vijf duels slikte Lierse wel tegendoelpunten, maar telkens pas in de tweede helft van de wedstrijd.

Kwetsbaar in het slot
Misschien nog straffer is het feit dat in de afgelopen tien wedstrijden van Lierse SK alle tegentreffers pas vielen vanaf minuut 70. De laatste speler die Van Hamel kon verslaan vóór de laatste 20 minuten was...ploegmaat Tahiri.

Straffe statistieken van Lierse SK, ook al geven de acht tegendoelpunten in de laatste 20 minuten toch ook stof tot nadenken op het Lisp.