OFFICIEEL: Moeskroen ontneemt Staelens zijn functie bij de club

OFFICIEEL: Moeskroen ontneemt Staelens zijn functie bij de club

07-12-2016 15:48
2

Lorenzo Staelens zal niet de assistent-coach bij Royal Excel Moeskroen blijven. Bij de voorstelling van de nieuwe coach Mircea Rednic werd duidelijk dat Staelens zijn ontslag aangeboden krijgt. Dat bevestigt Yuri Selak. Hij krijgt wel een andere functie, al moet hij die aanvaarden.

"Neen, Lorenzo Staelens zal geen assistent meer zijn", citeert VTM Stadion Yuri Selak. "Laurent Demol blijft wel assistent, net zoals Olivier Croes en Jacky Munaron aan boord blijven als respectievelijk physical coach en keeperstrainer", vertelt de sportief directeur van de club.

Dat betekent niet dat Staelens ook vertrekt. "Hij moet de club van ons niet verlaten. We hebben hem een rol voorgesteld als verbindingstuk tussen jeugd en het eerste elftal. Die rol bekleedt hij op dit moment ook al, maar zijn takenpakket zou dan uitgebreid worden. We verwachten binnen de twee dagen een antwoord van hem." Voor Staelens komt er zo mogelijk een einde aan zijn tweede periode bij de club. Hij was tussen 2001 en 2004 al afwisselend jeugdtrainer en T1.