Obradovic zorgt ervoor dat Anderlecht minder werk heeft op de transfermarkt

Obradovic zorgt ervoor dat Anderlecht minder werk heeft op de transfermarkt

07-12-2016 15:40
2

De comeback van Ivan Obradovic bij Anderlecht lijkt een feit. De verdediger scoorde tegen KV Kortrijk een doelpunt, en lijkt de draad helemaal terug opgepikt te hebben. Met zijn terugkeer lijkt RSC Anderlecht helemaal geen nieuwe linksachter meer nodig te hebben.

"Journalisten vertellen me dat Anderlecht in januari een nieuwe linksback wil halen. Wat mij betreft is dat niet nodig, maar anderzijds zou ik het wel begrijpen. Voor mij maakt het weinig verschil: ik zal hoe dan ook knokken voor mijn plaats'' zegt Obradovic strijdlusti in Het Laatste Nieuws. De Servische verdediger zou zijn carrière zelf graag willen afsluiten bij de Brusselaars.

Ook in Servië zijn ze tevreden met zijn terugkeer. "In november riep de Servische bondscoach (Slavoljub Muslin) me verrassend op voor de WK-kwalificatiematch tegen Wales. Mocht ik niet klaar geweest zijn om te spelen, dan zou ik hem dat gezegd hebben - ik ga me niet belachelijk maken, hé. Dat was evenwel niet het geval. Mijn prestaties bij de beloften van Anderlecht gingen week na week in stijgende lijn. Ik was héél gemotiveerd om me te tonen. Dat bleek ook tegen Gareth Bale - ik was uitstekend'', lacht de Serviër.

"Die wedstrijd tegen Wales heeft me geholpen om mijn plaats bij Anderlecht terug te winnen. Iedereen had tijdens die interland gezien dat de echte Obradovic stilaan terug was'' geniet Obradovic. "Nochtans dacht ik in september al dat ik dicht bij een doorstart stond. Ik mocht een helft meespelen tegen OH Leuven in de beker, maar de coach oordeelde dat mijn niveau ontoereikend was. Ik moest die beslissing aanvaarden. Ik ben niet het type dat voortdurend in conflict gaat met zijn trainer, dus ook niet met René Weiler'', besluit hij.