'Absurd om te denken dat dat zou werken, Messi en Ronaldo zijn te oud én te duur'

'Absurd om te denken dat dat zou werken, Messi en Ronaldo zijn te oud én te duur'

07-12-2016 11:20

RB Leipzig imponeert als promovendus en dat zorgt ervoor dat de koploper in de Duitse Bundesliga zelfs nee zou zeggen tegen de beste spelers ter wereld. Althans, dat zegt voetbaldirecteur Ralf Rangnick.

De directeur kwam in 2012 in dienst bij Leipzig en gaf zo de revolutie mede vorm. Door persbureau AP wordt Rangnick gevraagd of Cristiano Ronaldo en Lionel Messi bij de club zouden passen. "Het is absurd om te denken dat dat zou werken. Ze zijn allebei te oud en te duur", aldus Rangnick.

De selectie van Leipzig heeft een gemiddelde leeftijd van slechts 23 jaar. In slechts zeven jaar tijd is de club vier keer gepromoveerd en de afgelopen weken is Leipzig zelfs koploper in de Bundesliga. "We hebben het jongste en meest onervaren team in de competitie", aldus Rangnick. "Of dat een revolutie is weet ik niet, maar het is ongebruikelijk dat een team dat nog geen vier jaar geleden in de vierde divisie speelde, nu op 33 punten uit dertien wedstrijden in de Bundesliga staat. Niemand verwachtte dit", aldus Rangnick.