Verrassende speler van Club kan overtuigen: Champions Leagueniveau

Verrassende speler van Club kan overtuigen: "Champions Leagueniveau"

07-12-2016 11:21

Dion Cools is aan een goed najaar bezig bij Club Brugge. De jongeling grijpt na de blessure van Laurens De Bock volop zijn kans. Dat zorgde al voor enkele knappe prestaties. Peter Vandenbempt is onder de indruk.

"De ontdekking van de week, Cools op de linksachter", klinkt het in Sport/Voetbalmagazine. "De kopie is op dit moment een stuk beter dan het origineel, De Bock, en dan de vorige kopie, Davy De fauw. Cools heeft zich onder Michel Preud’homme ontwikkeld van iets te nonchalante derde keuze tot een volwaardige kandidaat-titularis. Ook centraal rechts in de driemansdefensie in Porto was zijn prestatie al op Champions Leagueniveau."

Ook in de competitie kon Cools overtuigen. "In een gesloten, tactische en felle wedstrijd tegen KV Oostende (2-0) was Cools een van de beteren op het veld. Geconcentreerd, scherp in de duels, meer dan behoorlijk in het uitvoetballen met de mindere linker en veel offensieve impulsen, fysiek kon hij het duidelijk ook aan. En op het eind nog een zeer bepalende tackle bij de doorbraak van Gohi By Cyriac. En lef en présence heeft hij altijd al gehad. Preud’homme kan tevreden zijn", besluit Vandenbempt.