'Inval bij vliegtuigmaatschappij van rampvlucht Chapecoense: arrestatie een feit'

'Inval bij vliegtuigmaatschappij van rampvlucht Chapecoense: arrestatie een feit'

07-12-2016 08:25

De Boliviaanse autoriteiten hebben een inval gedaan bij de vliegtuigmaatschappij die de selectie van Chapecoense vervoerde naar Colombia. De vlucht liep uit op een ramp; het toestel stortte neer. Gustavo Vargas van de maatschappij LaMia is aangehouden.

BBC meldt dat hij is meegenomen en wordt verhoord naar aanleiding van een onderzoek dat plaatsvindt. Eerder werd al bekend dat piloot Miguel Quiroga, die het vliegtuig bestuurd, werd gewaarschuwd door official Celia Castedo dat er opvallend weinig brandstof in het toestel aanwezig was. Castedo heeft nu asiel aangevraagd in Brazilië, omdat zij wordt bedreigd.

Duidelijk is de Boliviaanse autoriteiten willen dat Castedo uitgeleverd wordt door Brazilië. "Wat zij heeft gedaan is heel ernstig. Het is een manier om aan een veroordeling te ontsnappen", zegt gouverneur Carlos Romero uit Bolivia. Een overlevend staflid van de rampvlucht vertelde dat de piloot weigerde om een tussenlanding te maken om bij te tanken.

Chapecoense was samen met andere inzittenden van het vliegtuig op weg naar Medellin, waar de eerste wedstrijd in de finale tegen Atletico Nacional zou worden gespeeld. De selectie kwam nooit aan.