Standard moet alvast drie Ajax-sterkhouders niet vrezen

Standard moet alvast drie Ajax-sterkhouders niet vrezen

06-12-2016 17:38
1

Lasse Schöne komt donderdagavond niet in actie tijdens het Europa League-duel met Standard Luik. De dertigjarige Ajacied krijgt rust van trainer Peter Bosz. Schöne is niet opgenomen in achttienkoppige wedstrijdselectie van de Amsterdammers. 

Ajax is reeds geplaatst voor de volgende ronde van het Europese toernooi. Bosz kondigde maandag reeds aan dat hij niet met zijn beste elf zal aantreden in Luik. Via de officiële kanalen maakt Ajax dinsdag bekend dat naast Schöne ook Bertrand Traoré en Daley Sinkgraven achterblijven in Amsterdam. De aanvaller en de vleugelverdediger kampen met blessures. 

Davinson Sánchez en Riechedly Bazoer ontbreken eveneens in de wedstrijdselectie van Bosz. De kans is groot dat talenten als Abdelhak Nouri en Matthijs de Ligt in actie komen tegen Standard. Twee weken terug opteerde Bosz ook al voor een jonge B-ploeg. Toen was Ajax in eigen huis met 2-0 van Panathinaikos. In de heenwedstrijd won Ajax met 1-0 van de Luikenaars.

De wedstrijdselectie van Ajax
Andre Onana, Diederik Boer, Kenny Tete, Joël Veltman, Heiko Westermann, Nick Viergever, Mitchell Dijks, Matthijs de Ligt, Jairo Riedewald, Davy Klaassen, Hakim Ziyech. Donny van de Beek, Abdelhak Nouri, Anwar El Ghazi, Amin Younes, Vaclav Cerny, Mateo Cassierra en Kasper Dolberg.