'Vanhaezebrouck zoekt misère buiten zichzelf, een perverse vorm van hoogmoed'

'Vanhaezebrouck zoekt misère buiten zichzelf, een perverse vorm van hoogmoed'

05-12-2016 08:20
6

Hein Vanhaezebrouck was na het gelijkspel (0-0) niet te spreken over het bevroren veld van Westerlo. De coach van Gent haalde verwoestend uit. Schrijver Hugo Camps kon de uitspraken van de coach maar moeilijk accepteren. 

'Coaches van topclubs voelen zich persoonlijk gepakt bij verlies tegen een vermeend softenonkneusje. Ze vluchten in excuses en onbehagen. Hein Vanhaezebrouck wees het slechte veld van Westerlo aan als oorzaak van de nederlaag', schrijft Camps in Het Laatste Nieuws. 'Miserabel misbaar. Allicht was het veld van Westerlo een bevroren hobbelbraakland waar voetballen klunen wordt, maar een kampioensploeg laat zich niet kennen aan molshopen.'

'Ook voor Westerlo worden ballen dronken in bultige vries- en zandstroken. Het is een beetje triest dat een gevierde coach als Vanhaezebrouck altijd op zoek is naar misère buiten zichzelf. Een meer perverse vorm van hoogmoed bestaat niet.' Camps kon de reactie van één coach na een nederlaag wél smaken afgelopen weekend. 'Francky Dury was chiquer in de teleurstelling om de verloren punten tegen Beveren. Zijn ploeg had de overwinning niet verdiend. Perfecte deemoed. Hoogstaande etiquette', besluit hij.