'Anderlecht en Club Brugge willen gaan shoppen bij Charleroi'

'Anderlecht en Club Brugge willen gaan shoppen bij Charleroi'

04-12-2016 14:25

Charleroi is dit seizoen opnieuw een succesverhaal aan het schrijven onder Felice Mazzu. De coach moet vrijwel elk jaar aan een nieuw team bouwen, want de sterkhouders gaan snel weg. Ook in januari kan Charleroi meer van hetzelfde krijgen.

Volgens de Franse krant La Voix Du Nord staan er heel wat spelers van Charleroi in de belangstelling van andere clubs. De namen zijn Clément Tainmont, Nicolas Penneteau, Damien Marcq, David Pollet en Steeven Willems. Die vijf springen het meest in het oog bij Charleroi en hebben dan ook de mogelijkheid tot een wintertransfer.

Die krant weet ook dat de spelers contacten hebben in de Belgische top zes en de Ligue 1. Welke speler bij welke club kan terechtkomen is een pak minder duidelijk. In ieder geval zijn het Anderlecht, Club Brugge, KV Oostende, Caen, Angers, Nancy en Nantes die Charleroi nauwlettend in het oog houden. 

Het vraagstuk van Anderlecht kan al ingevuld worden: daar raakte eerder al bekend dat Nicolas Penneteau een serieuze optie is voor de wintermercato. Club Brugge werd eerder al gelinkt aan Marcq, maar heeft niet echt versterking nodig op die positie.