Preud'homme vindt nieuwe ster in eigen ploeg: Chapeau voor die jongen

Preud'homme vindt nieuwe ster in eigen ploeg: "Chapeau voor die jongen"

03-12-2016 22:55
1

Club Brugge lijkt een nieuwe linksachter gevonden te hebben. Dion Cools speelde tegen KV Oostende (2-0) een sterke partij op de linksachter. Alweer. De jonge verdediger doet het de laatste weken erg goed op een voor hem nieuwe positie. Dat ziet ook Michel Preud'homme.

Na de wedstrijd had de Brugse coach een dikke pluim voor de jongeling. "Uit nood hebben we hem op een bepaald moment op de linkse kant geprobeerd, maar ik heb de indruk dat het misschien zijn beste plaats is", klinkt het op de officiële website. "Misschien is het wel een mentale kwestie: hij speelt op die positie misschien vrijer aangezien hij er niets te verliezen heeft. In elk geval chapeau voor die jongen", aldus Preud'homme.

Door de blessure van Laurens De Bock kreeg Cools zijn kans op de linksachter. Hij deed het enkele keren al bijzonder goed op die plek. De Bock kon bij zijn terugkeer niet meteen inspireren, waardoor Cools mag dromen van meer speeltijd. Ook Boli Bolingoli, de eigenlijke doublure van De Bock op de linksachter, krijgt zo geen speelminuten meer. 

Lees ook: Cools geniet van speeltijd: "Des te meer vertrouwen voor toekomst"