Nieuwe concurrent voor Bayern: 'Ze zullen een geduchte tegenstander blijven'

Nieuwe concurrent voor Bayern: 'Ze zullen een geduchte tegenstander blijven'

01-12-2016 15:56

RB Leipzig verbaast dit seizoen vriend en vijand in de Bundesliga. Ook Bayern München-trainer Carlo Ancelotti ziet de promovendus inmiddels als een serieuze concurrent in de strijd om de Duitse titel.

RB Leipzig voert na twaalf wedstrijden tot veler verbazing de ranglijst aan, met drie punten voorsprong op de titelverdediger uit Beieren. "Leipzig heeft een zeer goede ploeg. Ik weet zeker dat ze tot het einde van het seizoen een geduchte tegenstander blijven", zei Ancelotti in aanloop naar de uitwedstrijd tegen FSV Mainz op de persconferentie.

De nieuwkomer is nog ongeslagen, maar zaterdag wacht in het thuisduel met Schalke 04 een nieuwe test. "We krijgen vrijdag een mooie kans om de eerste plaats te heroveren", stelt Ancelotti, die met Bayern de afgelopen weken verloor van Borussia Dortmund (1-0) en won van Bayer Leverkusen (2-1). "Maar het belangrijkste is daar aan het einde van het seizoen te staan."

Bij Bayern München ontbreekt de zieke Holger Badstuber, Xabi Alonso en Arturo Vidal vormen nog een vraagteken. Arjen Robben is wel weer fit.