Duchâtelet bijt van zich af na gelekte mails: Verplichtte hem niets

Duchâtelet bijt van zich af na gelekte mails: "Verplichtte hem niets"

01-12-2016 08:47

Roland Duchâtelet ligt opnieuw onder vuur in Engeland. In uitgelekte mails aan een voormalige trainer van Charlton Athletic blijkt dat de eigenaar van de Engelse club zich moeide met de opstellingen. De zakenman bijt van zich af.

"De e-mails zijn authentiek en werden dus door Powell gelekt", geeft Duchâtelet aan in Het Nieuwsblad. "Powell stond op dat moment ongeveer laatste. Blijkbaar vindt hij het ongehoord dat de baas dan goede raad geeft aan zijn coach. Als je de mails leest, gaat het enkel om raad en valt er nergens een verplichting te bespeuren", aldus Duchâtelet, die ontkent dat hij Powell verplichtte spelers van zijn netwerk op te stellen.

Powell zou niet lang meer aan het roer staan van Charlton. "We hebben hem uiteindelijk vroegtijdig laten gaan. José Riga haalde daarna onmiddellijk met die zogenaamd slechte spelers van het netwerk een gemiddelde van 1,5 punt per match. Powell haalde voordien minder dan 1 punt per wedstrijd. Meer dan 50 procent beter dus met slechtere spelers", wil Duchâtelet zijn gelijk bewijzen.

"De club was gered. De normale fans vinden ook nu nog dat we dat toen goed gedaan hebben", besluit Duchâtelet zijn betoog. Het bleek slechts uitstel van executie. Afgelopen seizoen degradeerden The Addicks alsnog. In de League One staat het nu elfde en wisselde het opnieuw van trainer.

 De gelekte mails kan u hier lezen.