Ibrahimovic en Martial schieten Manchester United voorbij West Ham

30-11-2016 22:55

Manchester United heeft ten koste van West Ham United de halve finale van de League Cup bereikt. Op Old Trafford won de ploeg van manager José Mourinho met 4-1. Zlatan Ibrahimovic en Anthony Martial scoorden beiden tweemaal namens de thuisploeg.

United, dat afgelopen weekend nog met 1-1 gelijkspeelde tegen West Ham in competitieverband, ging woensdag wervelend van start. Ibrahimovic scoorde binnen twee minuten. De Zweedse vedette had even later de 2-0 op zijn schoen, maar het waren The Hammers die na een halfuur scoorden. Ashley Fletcher profiteerde toen David de Gea een bal had losgelaten.

Na de pauze kwam alles nog goed voor The Red Devils. Martial maakte het verschil. Kort na de pauze scoorde de Franse aanvaller op aangeven van Henrikh Mkhitaryan en in de 62e minuut gooide Martial het bekerduel definitief in het slot. In de allerlaatste seconde tekende Ibrahimovic voor het vijfde doelpunt van de avond. In Londen werd Arsenal door Southampton uit het toernooi geknikkerd. Hull City en Liverpool plaatsten zich dinsdag al voor de halve finales.