Zulte Waregem vermijdt nipt strafschoppen na laat doelpunt van Meïté

30-11-2016 22:58

ASV Geel maakte het Zulte Waregem bijzonder moeilijk in de Beker van België. Na negentig minuten voetballen stond de stand nog op een gelijke hoogte, waardoor verlengingen nodig waren.

De competitieleider had het aanvankelijk niet makkelijk met ASV Geel. Essevee liet zich verrassend door de thuisploeg. Geel profiteerde van knullig balverlies van Henrik Dalsgaard en maakte er al snel 1-0 van.

Zulte Waregem nam de wedstrijd daarna in handen, al had Geel wel enkele vlijmscherpe counters klaar. Tien minuten voor de rust kon Essevee dan toch nog eens opgelucht ademhalen. Het kwam op gelijke hoogte na een penaltyfout op Sander Coopman. Timothy Derijck kon - in twee tijden - voor de 1-1 zorgen.

Zulte Waregem ging na de pauze op zoek naar het doelpunt. Onder andere Obbi Oulare kreeg een goede kans op het nodige doelpunt, maar de spits vergat te scoren. Het bleef uiteindelijk 1-1, waardoor verlengingen nodig waren.

Zulte Waregem valt aan
Zulte Waregem begon furieus aan de verlengingen. Onder meer Jens Naessens en Mbaye Leye kregen een goede kans op het tweede doelpunt. Vijf minuten voor tijd werd het dan toch nog 1-2. Soualio Meité kopte de 1-2 in doel.