De familie Vanaken kan nog steeds hopen op de beker: Hans nog even bellen

De familie Vanaken kan nog steeds hopen op de beker: "Hans nog even bellen"

Gepubliceerd: woensdag 30 november 2016 om 12:53wo 30-11-2016 om 12:53

Club Brugge is dan wel uitgeschakeld in de Croky Cup (3-2 verlies tegen Eupen), maar de familie Vanaken kan nog steeds de beker winnen. Met Sam Vanaken komt er nog een telg uit de familie in actie. De 26-jarige verdediger neemt het woensdagavond met ASV Geel op tegen Zulte Waregem.

"Het is heel jammer dat Hans er uit ligt. Hij scoorde toch opnieuw, helaas verloor Club in de laatste minuut", zegt Sam Vanaken in Het Laatste Nieuws. De oudste Vanaken hoopt toch wat informatie te krijgen van zijn kleine broer. "Hans kan me zeker wat informatie geven over hun spitsen, zoals Mbaye Leye - hij heeft er toch al vaker tegen gespeeld", lacht Sam.

Hans Vanaken is één van de sterren van Club Brugge. Sam is bezig aan een bescheiden carrière. Jaloers is hij niet. "De vraag die ik het vaakst krijg van mensen is of ik niet jaloers ben op de carrière van mijn broer. Ik begrijp die vraag niet, want wij hebben een zeer goeie band met elkaar. We wensen elkaar het allerbeste en ik ben trots over zijn doorbraak bij Club. We bellen elkaar ook vier à vijf keer per week, en praten dan niet alleen over voetbal."

"Hans had zeker meer talent dan mij, maar toen hij destijds bij Lommel in Tweede Klasse als draaischijf twaalf goals op een seizoen maakte, komen ze je ook makkelijker halen in Eerste Klasse. Al stond ik als verdediger op een bepaald moment ook op 'anderhalf uur' van eerste klasse. Cercle Brugge wou me, maar in laatste instantie sprong dat af", besluit hij.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Kan Geel winnen van Zulte Waregem?

(59 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws