Opvallende steun voor Weiler: 'Zou onzin zijn om te zeggen dat het niet werkt'

Opvallende steun voor Weiler: 'Zou onzin zijn om te zeggen dat het niet werkt'

30-11-2016 10:09

René Weiler is de laatste weken niet onbesproken gebleven. Sommige supporters willen hem al weg en de druk vanuit het bestuur is bijzonder stevig. Philippe Albert en Marc Degryse willen hem echter nog niet zien vertrekken.

"Het zou onzin zijn om een jonge beloftevolle trainer te halen en dan te zeggen dat het niet werkt", zegt Albert in Sport/Voetbalmagazine. "Anders ben je vertrokken voor weer een trainerscarrousel. Weiler kent iets van voetbal en heeft goeie ideeën, maar hij moet wat meegaander zijn, met minder van die Zwitsers-Duitse strengheid. Dat kan pakken bij sommige spelers, maar niet bij allemaal", klinkt het.

Ook Degryse vindt niet dat een ontslag nu al aan de orde mag zijn. "Het zou inderdaad spijtig zijn om hem weg te sturen na hem gesteund te hebben in zijn conflicten met Stefano Okaka en Sebastian De Maio. Maar het grootste probleem is dat Weiler niet in zijn groep gelooft, in elk geval niet genoeg om kampioen te worden", aldus Degryse.

Daar ligt volgens Albert nog een werkpunt. "Wat mij betreft is er wel talent. De taak van een coach is om het maximum uit zijn spelers te halen, maar daar is hij onvoldoende in geslaagd. Anderzijds, als je jarenlang in de watten wordt gelegd, zelfs in de jeugdploegen, dan duurt het een tijdje om dat te veranderen. Ik vind dat Anderlecht hem wat moeten laten doen", besluit hij.